Young Cefetra

Corporate social responsiblity

Young Cefetra

Young Cefetra wordt georganiseerd door en voor medewerkers binnen Cefetra tot een leeftijd van dertig jaar. We plannen twee keer per jaar een leerzame activiteit en twee keer per jaar een leuke activiteit. Daarnaast organiseren we voor alle medewerkers van Cefetra maandelijks een vrijdagmiddagborrel en een Sociaal Project om vanuit het bedrijf bij te dragen aan de maatschappij en de stad Rotterdam.

Sociaal project

Medewerkers vinden het steeds belangrijker om zich via hun werkgever in te zetten voor een ander. Daarom worden vanuit Cefetra maatschappelijke activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de maatschappij en de stad Rotterdam.
Samenwerking

Succesvolle sociale project in 2017

Na het zeer succesvolle sociale project in 2017, het geven van huiswerkbegeleiding aan kinderen met een taalachterstand in Delfshaven, hebben we besloten om opnieuw een sociaal project te starten. In 2018/2019 hadden we een andere doelgroep, maar met hetzelfde concept.

We deden vrijwilligerswerk op de Accent Evening School. De Avond School is een onderwijsinstelling in Rotterdam voor mensen die niet naar andere instellingen voor volwasseneneducatie kunnen gaan. Cefetra ondersteunde in kleine groepjes de verschillende cursussen die op de Avondklas worden gegeven, zoals koken, sporten, lezen en rekenen. In totaal hebben 42 collega’s zich aangesloten bij een van de 14 mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

In 2019 namen we ook een groep ouderen uit Rotterdam mee voor een ‘gelukswandeling’. Samen uitgaan, kletsen en op zoek gaan naar leuke dingen zorgt voor een welkome afwisseling voor mensen die in woonzorgcentra wonen. Ze gaan niet vaak naar buiten, omdat er één vrijwilliger per persoon nodig is om het huis te verlaten. Hoe meer mensen zich aanmelden als begeleider, hoe meer bewoners kunnen deelnemen aan de gelukswandeling. En vrijwilligers hebben we meegebracht…. Twintig collega’s hebben zich vrijwillig aangemeld voor de gelukswandeling. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligersprojecten voor de seizoenen 2019-2020. Het 2019 jaarverslag van de vrijwilligersorganisatie NL Cares vind je hier.

Cefetra moedigt haar medewerkers aan om vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk is leuk en leerzaam. Een mooie eerste stap is om deel te nemen aan een sociale teamactiviteit.