Proteïnen

onze producten

Proteïnen

Eiwitten zijn van groot belang voor de diervoeding. Eiwitten zijn van belang voor de groei van de dieren. Eiwitrijke gewassen zijn sojabonen, zonnbloemzaad en raapzaad. Deze zaden worden “gecrushed” in fabrieken in zowel Noord – Amerika, Zuid-Amerika en Europa, door het crush proces wordt de olie uit het zaad geperst en geëxtraheerd. Deze olie wordt gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld boter of bakolie. Wat overblijft is wat men noemt het “schroot”, waarin een hoge hoeveelheid eiwit zich bevindt die uitermate geschikt is voor diervoeding.

Soja

Cefetra levert sojabonenschroot en hele sojabonen aan de Europese mengvoederindustrie. Het product is afkomstig uit Argentinië, Brazilië, Paraguay en de VS, maar soms ook van binnen de EU. Soja is een eiwitrijk product dat voornamelijk wordt gebruikt in pluimvee en in mindere mate in varkensvoer.

Zonnebloemmeel

Zonnebloemschroot en zonnebloem expellers worden door de Europese mengvoederindustrie gebruikt als een eiwitrijk ingrediënt in pluimvee en varkensvoer. Het product is afkomstig uit Oekraïne, Argentinië en van binnen de EU (voornamelijk Oost-Europa en Frankrijk).

Raapzaad

Cefetra levert raapzaadschroot, raapzaadschilfers en raapzaad aan de Europese mengvoeder- en crushindustrie. Het product groeit vooral in Duitsland en Frankrijk, maar wordt ook geïmporteerd uit Canada en Australië. Het product is rijk aan eiwitten en wordt gebruikt voor allerlei soorten diëten.