Bijproducten

onze producten

Bijproducten

Niets wordt weggegooid en een groot aantal bijproducten van de granen, zaden, vruchten en suiker-verwerkende industrie wordt tot waarde gebracht in de diervoeding. Deze producten zijn vaak een belangrijke bron van vezel en bevatten vaak nog allerlei interessante ingredienten zoals eiwitten en suikers.

Tarwezemelen

Tarwegries is een bijproduct van de maalindustrie. De producten zijn rijk aan vezels, maar hebben ook een redelijk zetmeelgehalte. Het product wordt gebruikt in varkens- en veevoer. Cefetra betrekt dit product van bloemenfabrieken in heel Europa.

Palmpitschilfers

Cefetra is leverancier van palmpitschilfers uit Indonesië en Maleisië. Het product is een bijproduct van de productie van palmpitolie. Het product is rijk aan vezels, maar bevat nog steeds wat vet. Vooral bij rundvee wordt dit product gebruikt als een belangrijke grondstof.

Suikerbietenpulppellets

Suikerbietenpulppellets zijn een bijproduct van de suikerindustrie. De producten zijn zeer rijk aan vezels, maar bevatten ook nog wat suiker. Deze suikerfabrieken waar wij het vandaan halen, zijn gevestigd in Duitsland en Frankrijk, maar we kopen ook een deel van dit product van buiten Europa. Suikerbietenpulppellets is hoofdzakelijk een ingrediënt voor rundveevoer.

Sojahullenpellets

Cefetra haalt sojahullenpellets uit Argentinië en soms binnen de EU. Het product wordt gebruikt als een belangrijke vezelbron bij vee en in mindere mate bij varkensvoer. Het product is een bijproduct van de crush van soja.