Granen

onze producten

Granen

Granen zijn van essentieel belang voor de diervoeding. Veelal vormen ze ongeveer de helft van het dieet. Ze leveren energie en belangrijke vezels voor een optimale ontwikkeling van de dieren. Daarnaast is met name tarwe een belangrijke grondstof voor de maalderij industrie, voor de productie van bloem ten behoeve van ons brood en andere deegwaren. Met het oog op een duurzame toekomst wordt ook in toenemende mate graan ingezet voor de productie van ethanol, die vervolgens wordt toegevoegd aan de benzine bij de pomp. Daarnaast kent graan nog veel meer toepassingen, bijvoorbeeld het gebruik van brouwgerst voor de productie van mout.

Tarwe

Cefetra levert tarwe aan de mengvoeder-, maal- en ethanolindustrie. Het product wordt gebruikt vanwege het zetmeelgehalte, dat veel energie geeft in de diervoeding. Tarwe wordt gebruikt in alle diëten. Het product is afkomstig uit veel landen binnen de EU, maar vooral uit Duitsland, Frankrijk, de Balkan en Oekraïne.

Gerst

Gerst wordt met name gebruikt in varkens- en veevoer. Gerst wordt gebruikt door de mengvoer- en mouterij-industrie. De producten worden gebruikt vanwege het zetmeelgehalte, dat veel energie geeft in de diervoeders. Het product wordt in veel landen binnen de EU geteeld, maar we kopen voornamelijk uit Duitsland, Frankrijk, de Baltische landen en het VK.

Maïs

Maïs wordt veel gebruikt in alle diëten. Het product is afkomstig uit Oekraïne, Frankrijk en de Balkanlanden. Het product wordt gebruikt vanwege het zetmeelgehalte, dat veel energie geeft in de voeding. Het product wordt verkocht aan de mengvoeder-, zetmeel- en ethanolindustrie.

Overige granen

Naast de traditionele granen levert Cefetra ook veel andere soorten granen zoals haver, rogge, triticale en velderwten. Deze granen hebben een specifiek doel in veevoer en zijn afkomstig uit heel Europa.