Duurzaamheid/sustainability standards

wereldwijde impact

Duurzaamheid/sustainability standards

Kwaliteit en voedselveiligheid staan voor ons voorop. Daarnaast nemen we onze verantwoordelijkheid om duurzaam te werken. Dit betekent onder andere dat we samenwerken met gelijkgestemde partners in de supply chain en dat we werken met duurzame grondstoffen.

 

Wat doen we?

Wij zijn koploper in het leveren van gecertificeerde verantwoorde soja in de Europese markt. Deze rol zetten wij de komende jaren voort.

Wij zijn lid van de:

  • Round Table on Sustainable Palm Oil
  • Round Table on Responsible Soy
  • Danube Soy initiative [Cefetra.nl only]
  • Nieuw gevormde UK Round Table [Cefetra.co.uk only]

Via deze platforms werken producenten, organisaties, partners en klanten samen om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de productie van palm- en sojaproducten.

 

Ons duurzame sojaprogramma

Met dit programma promoten we het belang en de kansen van gecertificeerde, verantwoorde soja in de keten. We creëren bewustzijn, kiezen de juiste partners en organiseren zo duurzame ketens.

Enkele voorbeelden van ons verantwoorde sojaprogramma

  • In 2006 organiseerden we de eerste lading gecertificeerde verantwoorde soja in Europa. Dit deden we samen met de Nederlandse coöperatie Campina.
  • In de jaren daarna werden we de belangrijkste partner voor verschillende initiatieven. Zoals de Dutch Foundation for Responsible Soy Chain Transition.
  • We zijn begonnen met de Certified Responsible Soy standard, samen met de Control Union. Dit is een zero-deforestation en zero-conversion standaard.
  • Wij ontwikkelden samen met het Belgische overkoepelend orgaan voor de mengvoeder industrie (BEMEFA) een project om verantwoorde soja te certificeren.

 

Meer dan soja alleen

De kennis die wij hebben opgebouwd van gecertificeerde supply chains is van veel waarde voor de ontwikkeling van andere grondstoffen. Denk aan gecertificeerde, verantwoordelijke palmpitschilfers. 

 

Maar niet zonder onze partners!

Natuurlijk is de betrokkenheid van onze partners cruciaal in dit proces. Daarom hopen we dat meer partners ons initiatief omarmen om de maximale integriteit van de supply chain te bereiken en duurzame grondstoffenstromen te bewaken.